Werken maakt gelukkig

Gepubliceerd op 8 november 2017

Johan Cruijff zei: “Om gelukkig te zijn, moet je iets doen waar je gelukkig van wordt”.

Waarom werk jij?  Geeft je werk zin aan je leven en maakt het je creatief, of voelt het vooral aan als een sleur?

Als je werk doet, wat je leuk vindt, geeft dat energie. Werken geeft je leven zin en maakt het mogelijk met je verlangens en je talenten aan de slag te gaan. Werken geeft een gevoel van eigenwaarde, het biedt de mogelijkheid tot ontwikkeling, geeft routine aan je dag en heel belangrijk werk verbindt. Dit kan je droombaan voor jou doen.

Helaas voelt werk voor sommige mensen niet als  “Leven”, maar als “Overleven”.

Als je werk doet dat niet bij je past, waar je iedere dag weer tegenop ziet, waar je je talent niet in kwijt kunt, als het je meer energie kost dan dat het geeft en niet aansluit bij je innerlijke drijfveren en waarden, dan wordt werk “Overleven”.  Dat is niet wat je wilt.

Soms is het goed eens stil te staan bij je loopbaan en je eigen ontwikkeling. Stel jezelf de volgende vragen: Zit ik nog op de goede plek? Doe ik wel wat bij mij past? Waar word ik blij van? Wat zijn mijn talenten en drijfveren? Komen al mijn kwaliteiten tot hun recht? Welke kant wil ik uit? Waar heb ik later spijt van als ik het niet heb gedaan? Luister ik nog wel naar mijn eigen gevoel? Is dit mijn droombaan?

Ieder mens heeft de kwaliteiten en antwoorden in zich om zijn eigen wensen te kunnen realiseren. Echte veranderingen komen van binnen uit. Er is vaak een grote dis-balans tussen wat wij denken en wat wij voelen. Wij zijn verleerd om naar ons gevoel te luisteren en om op onze intuïtie te vertrouwen. Dat is jammer.

Eigen ambities, dromen en verlangens wakker maken, is erg belangrijk. Dat vraagt om zelfinzicht, lef, zelfvertrouwen en keuzes maken.

Haal het beste uit jezelf en maak de weg vrij voor jouw droombaan!

Inbalanz-coaching helpt je graag om inzicht te krijgen in wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Door niet alleen je ratio aan te spreken maar ook je gevoel ontdek je jouw eigen talenten en kom je tot innerlijke groei. Ik zal je uitdagen om in beweging te komen op jouw eigen manier en je leren luisteren naar- en vertrouwen op je gevoel . Je leert patronen herkennen en te doorbreken en word je bewuster van je eigen keuze mogelijkheden. Je ontdekt wie je in essentie bent. Je voelt je zekerder en komt weer in je kracht te staan.

Wil je hier meer over weten, neem dan contact  op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek. Je kunt mij bereiken op nummer: 06 55701875 of stuur een email naar: petra@vandesanddesign.nl

Petra Hartog | Eigenaar Inbalanz-coaching | Intuitief Coach

Deel dit bericht gerust

Lees nog meer inspirerende artikelen