Wat is jouw drijfveer om te werken?

Gepubliceerd op 14 maart 2023

Lieve jij, wat is jouw drijfveer om te werken? Is dat geld?…Of wil je iets bijdragen, iets betekenen voor anderen of voor het grotere geheel?

Geld is in eerste instantie nodig om te kunnen voorzien in je basis behoeften. Om je huur of hypotheek te kunnen betalen om te kunnen eten en drinken en om leuke dingen te kunnen doen. Maar vaak willen wij meer, dure auto’s, grote reizen maken etc… Het is nooit genoeg. Om dit ‘meer’ te kunnen betalen gaan we nog meer werken. Dat gaat vaak een tijdje goed, er is geld genoeg om te doen wat wij willen. Maar zijn wij ook gelukkig(er)?

Wanneer ben je gelukkig of wat maakt nu eigenlijk gelukkig?

Is dat veel geld? Of zijn dat andere dingen in het leven?
De hele dag hard werken om zoveel mogelijk geld te verdienen zodat je alles kunt doen en kopen wat je wilt, klinkt mooi. Maar is dat ook zo? Het harde werken eist zijn tol, er is haast geen vrije tijd meer en de momenten dat je vrij bent, ben je zo moe dat je het liefst niets wilt doen.

Als je drijfveer om te werken geld is en als je in je werk je talenten niet kwijt kunt en werk doet wat niet bij je past, zal dat zijn weerslag hebben op je lijf. Hard werken in een rol die je niet past en waar je niet je talent in kwijt kunt, geeft stress. En veel stress kan op den duur leiden tot een burn-out.

Vaak slaan mensen na een burn-out een andere weg in. Niet meer geld gedreven, maar keuzes maken vanuit het Hart en vanuit eigen Talent.

Het is wel jammer dat er een burn-out nodig is om tot dit inzicht te komen. Werken vanuit je talent en iets bij dragen aan het grotere geheel, geeft voldoening en kan een burn-out voorkomen.

Als coach begeleid ik je om weer vanuit verbinding je hart je leven te leven.

Het coachtraject start met een  ODC-meting. Met deze meting krijg je inzicht in jouw unieke talenten en ontwikkel potentieel.

Wat maakt de ODC-meting nu zo uniek:

– het maakt onderscheid tussen je natuurlijke talent en je aangeleerde gedrag dat kan voelen als talent maar het niet is

– dit aangeleerde gedrag kost vaak veel energie en veroorzaakt onder druk stress wat uiteindelijk tot een burn-out kan leiden

– zodra je je bewust bent van dit aangeleerde gedrag, kun je dit ook loslaten waardoor er ruimte en energie ontstaat om je talenten verder te benutten en te ontwikkelen.

Met de inzichten die de ODC-meting je geeft, heb je de sleutel in handen naar leven en werken met plezier en passie zodat je je dromen kunt gaan leven.

Wil je meer weten over de ODC-meting en/of heb je interesse in een coach traject, neem dan vrijblijvend  Contact met mij op.

Deel dit bericht gerust

Lees nog meer inspirerende artikelen