Voorbij je angst ligt de wereld aan je voeten

Gepubliceerd op 3 maart 2023

Lieve jij,

Voorbij je angst ligt de wereld aan je voeten

Heb jij dromen of wensen? En geef jij hier gehoor aan? Zet jij stappen om je droom te realiseren? Of blijft het altijd bij: “Ik zou wel willen, maar…”en “Wat als…?” en “Stel dat…?” of “Ja, maar…”

Zonder dat je het beseft speelt angst vaak een grote rol bij het wel of niet volgen van je hart.

Door toe te geven aan je angsten kun je niet je droomleven leven en je wensen vervullen. Ook hier geldt weer de wet van aantrekking. “Je krijgt wat je aandacht geeft”.

Je gedachten werken als een magneet. Als je bang bent dat je iets niet kunt, dan lukt het vaak ook niet. Als je jezelf het niet waard vindt om liefde te ontvangen, zal je ook geen liefde aantrekken.

Ben jij gelukkig met jouw leven?

Als ik jou nu vraag: “Ben jij gelukkig met jouw leven zoals het nu is”? Wat is dan je antwoordt?

Ben jíj blij en gelukkig met jouw leven zoals het nu is? Of wil je iets veranderen? En zo ja, wat wil je dan veranderen? Iets veranderen of iets realiseren gaat niet vanzelf.

Verandering vraagt je aandacht, focus, doorzettingsvermogen en een diep verlangen om je droom of wens uit te laten komen. Als je er niet echt voor wilt gaan, dan zal je al snel opgeven.

Denk eens terug aan de keer dat je een droom realiseerde? Wat ging daaraan vooraf? Welke gedachten had je? Angstige of juist hoopvolle? Was er een diep verlangen? Hoe groter je verlangen om je droom of wens te realiseren is, hoe meer motivatie je hebt. En als je voelt dat angst je in de weg staat, richt dan iedere keer weer je aandacht op je verlangen.

Stel jezelf de vraag: Wat kan ik allemaal bereiken als ik mij niet laat leiden door angst? Hoe ziet mijn leven er dan uit? Visualiseer dit ideale leven. Hoe meer je invoelt hoe het is om dit ideale leven te leven, hoe groter het verlangen wordt. Dit verlangen helpt om in actie te komen.

Door dit te doen, leer je jezelf om anders te denken. Denk, visualiseer en voel wat je graag wilt en realiseer je dat angst of beperking je niets zal opleveren. Jij hebt de sleutel in handen tot je ideale leven, jouw droomleven. Alles zit al in je.

Lieve jij, ga voorbij je angst en leef je droomleven❤️

Voel jij de behoefte om tijdens een 1 op 1 coach traject begeleid te worden om vanuit verbinding met je hart je droomleven te gaan leven? Neem dan contact op met mij.

Deel dit bericht gerust

Lees nog meer inspirerende artikelen