Van Overleven naar Leven vanuit je Hart

Gepubliceerd op 4 juli 2023

Van Overleven naar Leven vanuit je Hart

In 2022 gebeurde er veel in mijn leven. Mooie dingen, maar vooral veel pittige en verdrietige dingen. Zoveel dat ik aan alles voelde dat ik keuzes moest gaan maken. Doorgaan op de huidige voet, zou tot een burn-out leiden.

Ik heb het roer omgegooid en mijzelf op nummer 1 gezet. Niet makkelijk. Ik heb de meest moeilijke en verdrietige keuzes moeten maken die ik ooit heb gemaakt in mijn leven. Maar het moest om van Overleven weer stappen te zetten naar Leven vanuit mijn Hart.

Mijn ‘overleefmodus’ is nog niet helemaal verdwenen. Vooral als ik stress ervaar, kan ik terugvallen in mijn oude patroon van mijzelf wegcijferen. Dat hoort bij het proces, stapje voor stapje leer ik op een andere manier met (tegenslag in) het leven om te gaan, waardoor mijn leven fijner wordt. .

Herken jij dit?

Voor de buitenwereld ziet jouw leven er perfect uit en heb je alles. Je lijkt gelukkig, maar voor jou voelt het niet zo. Je houdt 10 ballen tegelijk in de lucht en loopt vaak op je tenen. Je bent ambitieus en werkt hard. Je wilt alles zo goed mogelijk doen, staat voor iedereen klaar en cijfert jezelf vaak weg. Je bent behoorlijk uitgeput en weet dat je dit niet lang meer gaat volhouden, dat je leeft voor anderen in plaats van voor jezelf. Je bent aan het overleven in plaats van leven vanuit je hart.

Vaak is deze manier van leven ontstaan om onszelf te beschermen. Het is een manier om bepaalde gevoelens niet te hoeven voelen. Zoals angst om gekwetst te worden, angst om niet goed genoeg te zijn of angst om afgewezen te worden door anderen.

Dit kan zich uiten in overal controle op willen houden, geen nee durven te zeggen, gaan pleasen, jezelf groter of juist kleiner maken.

Met als gevolg dat je uit verbinding gaat met jezelf.

Ben jij aan het overleven? Verlang jij naar rust en innerlijke vrijheid? Wil je de liefde en het plezier voor het leven terugvinden en weer gaan leven vanuit verbinding met jezelf en de stem van je hart volgen?

Maak dan nu een afspraak met mij. Ik begeleid je met liefde in een veilige omgeving in jouw transformatie proces van schaduw naar licht.

Je gaat van overleven naar weer leven vanuit je hart.

Liefs❤️

Deel dit bericht gerust

Lees nog meer inspirerende artikelen