Je bent niet alleen

Gepubliceerd op 1 december 2016

In november en december bereiden veel mensen zich voor op de feestdagen.  December is een gezellige drukke maand met Sinterklaas, Kerst en Oud- en nieuw. Gezelligheid, warmte en saamhorigheid staan centraal. Kerst vier je met anderen, dat doe je niet alleen. Dit wordt nog eens onderstreept door alle media. Overal zie je reclames met lange tafels vol eten en lachende gezichten.

Maar er zijn helaas ook veel mensen die zich juist eenzaam voelen tijdens de feestdagen.

Vooral veel ouderen hebben dit gevoel van eenzaamheid. Maar ook alleenstaanden, daklozen en zelfs jongeren hebben het gevoel eenzaam te zijn. Met de feestdagen wordt dit gevoel vaak versterkt. Het kan woede opwekken omdat jij niet gezellig aan een tafel met vrienden zit of verdriet omdat er niemand is die jou heeft uitgenodigd.

We leven steeds meer in een individualistische consumptiemaatschappij. Zou het niet veel mooier zijn als we de Verbinding met elkaar zoeken?

Meer Verbinding met elkaar brengt veel voordelen met zich mee.

Het vergroot ons GELUK  en blijdschap. Tal van studies hebben in de loop der jaren bevestigd dat onze relaties ons geluk beïnvloeden. Het beïnvloedt meer dan alles wat we kunnen kopen. Ieder mens wil zich geliefd en gewaardeerd voelen.

Onderzoek laat ook zien dat goede sociale relaties onze fysieke gezondheid en welzijn beschermen. Steun uit ons sociale netwerk en uit onze omgeving maakt ons veerkrachtiger in moeilijke tijden.

Laten we de komende tijd eens wat meer aandacht schenken aan een eenzaamheid onder een buurtbewoner of een dakloze. Een praatje en een Glimlach doen al wonderen.

Zoek de Verbinding met elkaar. Dit brengt ons allen meer GELUK.

 

 

Deel dit bericht gerust

Lees nog meer inspirerende artikelen