Hoe gaat het nu echt met jou?

Gepubliceerd op 28 maart 2023

Hoe gaat het nu echt met jou?
Als iemand vraagt: “Hoe gaat het met je?” antwoorden wij vaak meteen met “goed”.
We reageren uit een soort automatisme.

Maar waarom doen wij dit? Durven wij ons niet kwetsbaar op te stellen? Of willen wij niet voelen?

De vraag wordt gesteld uit oprechte belangstelling, wat heel fijn kan zijn, maar ook confronterend.

Als het leven je toelacht en jij je blij voelt, is dat heel fijn om te delen. Maar als het wat minder goed gaat en je dit eigenlijk voor jezelf al niet wil weten, kan de vraag confronterend zijn.

Want op het moment dat je vertelt dat het niet zo goed gaat, confronteer je niet alleen de ander maar ook jezelf met de pijnlijkheid ervan. En dat kan eng zijn. Want, wat gebeurt er als de buitenwereld weet dat je ziek, somber of zelfs depressief bent? Wat zullen ze dan wel niet van je denken?

Soms lijkt niets zeggen veiliger

Het lijkt dan veiliger om niets te zeggen en door te gaan met je leven. Maar die veiligheid is schijn. Vrolijk doen als je je ongelukkig voelt in je relatie of doen alsof je je werk fantastisch en uitdagend vindt, terwijl het in werkelijkheid heel saai is, doorgaan met aardig zijn, doorgaan met alle afleidingen om je niet eenzaam te voelen. Dat is niet vol te houden.

Wanneer je niet jezelf durft te zijn en je altijd aanpast aan een ander of je anders voordoet dan wie je werkelijk bent, om erbij te horen of om aardig gevonden te worden, verwijder je van jezelf. Dan ben je aan het Overleven in plaats van aan het Leven.

Herken jij jezelf hierin? Verlang jij naar rust en innerlijke vrijheid? Wil jij de liefde en het plezier voor het leven terugvinden en weer gaan leven vanuit verbinding met jezelf en de stem van je hart volgen?

Dit kan!

Tijdens een 1 op 1 coach traject  leer ik je hoe je meer gebruik kunt maken van je gevoel en innerlijke wijsheid. Je leert patronen herkennen en te doorbreken en word je bewuster van je eigen keuze mogelijkheden. Je leert weggestopte emoties voelen en verwerken, waardoor je weer gaat leven vanuit verbinding met jezelf en de stem van je hart durft te volgen. Je gaat van overleven naar weer leven vanuit je hart, zodat je je droomleven kunt creëren❤️
Wacht niet langer en maak nu een afspraak:  Contact .

Deel dit bericht gerust

Lees nog meer inspirerende artikelen