Het mooiste wat je kunt worden is JEZELF!

Gepubliceerd op 28 januari 2021

Weer Leven en Werken vanuit je Natuurlijke Talenten!

In deze huidige tijd met alle veranderingen is het een grote uitdaging om scherp te blijven op datgene wat jij van “Nature” in huis hebt en hoe je dat het liefst tot uiting brengt in je werk en privé leven.

Veel mensen zijn gewend om te volgen, om te doen wat een ander zegt.
Weg bewegen van je “Natuurlijke” voorkeuren / talenten om in iemand anders zijn denkbeeld te passen, is vrijwel Nooit een goed idee. Je houdt het simpelweg niet vol en je zult er ook nooit echt goed in worden.

Wat zijn Talenten nu eigenlijk?
Een Talent is het natuurlijk vermogen om iets goed te doen. Talenten zijn persoonlijk, vanaf het moment dat je geboren bent “heb je”  deze talenten al.  Wanneer je je talenten kunt benutten kan dit snel leiden tot bezieling en goede prestaties.

Om je Natuurlijke Talenten te kunnen benutten, om deze tot bloei te laten komen is het belangrijk dat je je bewust bent van je Natuurlijke Talenten. En dat je deze ook onder woorden kunt brengen.

Eerlijk is eerlijk, het valt niet altijd mee om je Natuurlijke Talenten te herkennen. Of misschien denk je wel dat je helemaal geen talent hebt. Het kan moeilijk zijn om je talent te omschrijven, omdat dit gewoon bij je hoort. Het is je tweede natuur.

Met een ODC-meting kun je je Natuurlijke Talenten en (nog) Onbenutte Talenten zeer scherp in beeld krijgen. Je wordt je bewust van je onbewuste drijfveren en daarbij behorende kerncompetenties.
Wat deze meting UNIEK maakt is dat het ook in kaart brengt waar je je in je ontwikkeling tot nu toe hebt aangepast aan wensen en eisen van de omgeving. Vaak zijn dit competenties die minder goed bij je passen en kost dit aangeleerde gedrag je veel energie in de dagelijkse praktijk. Op het moment dat je je bewust bent van je aangeleerde gedrag, kun je dit ook gaan loslaten waardoor er ruimte en energie ontstaat om je (ontwikkelbare) Talenten verder te gaan benutten.

De ODC-meting kan online worden ingevuld en neemt ongeveer 15 minuten in beslag. De ODC-meting gaat veel verder dan de standaard testen die uitsluitend bestaan uit (vaak lange) vragenlijsten. De ODC-meting bestaat grotendeel uit het maken van keuzes tussen steeds 2 archetypische beelden.

Na de meting verzorgt InBalanZ-coaching de rapportage en de nabespreking. De nabespreking kan online plaatsvinden.
Aan de  basis van de ODC ligt het gedachtegoed van de analytische psychologie van Carl Gustav Jung.

Gebruik maken van je natuurlijke talenten in je werk, maakt je krachtiger en geeft meer energie en rust!

Ben of ken jij iemand die vanuit zijn natuurlijke kracht wil werken, maar niet helder heeft wat jou natuurlijke kracht is? Of wil jij als bedrijf meer weten over de ODC? Neem dan contact op met Petra Hartog. Ik ben bereikbaar per mail op: petra@vandesanddesign.nl of telefonisch op: 06 55701875

Deel dit bericht gerust

Lees nog meer inspirerende artikelen