Durf jij je dromen te volgen?

Gepubliceerd op 12 april 2021

Soms merk je dat je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt. Je bent je ervan bewust maar het lukt je niet om iets te veranderen. Vaak heeft dat te maken met hoe je denkt en wat je denkt.

Droom je wel eens?
Weet jij hoe je zou willen dat jouw leven eruit ziet? Wat je wensen zijn voor het leven?
Misschien droom je over een baan waar je het echt naar je zin hebt, misschien wil je meer zelfvertrouwen hebben, misschien wil je jezelf de moeite waard vinden.

Veel mensen hebben wel een droom, maar zij geloven niet echt dat zij die droom kunnen bereiken en doen er dus ook niet (meer) hun best voor om die droom te bereiken. Hun dromen volgen doen ze dus niet.

In ons leven van kind zijn naar volwassenheid hebben wij vaak gehoord: “dat kan niet”, of “doe maar gewoon”, waardoor wij vaak onbewust onze dromen en doelen en daarmee de richting in ons leven, stukje bij beetje hebben losgelaten. We zijn gaan doen wat iedereen doet en normaal vindt.

Daarmee zijn we de verbinding met onszelf kwijt geraakt.

Dromen van wat je allemaal anders zou willen is heel veilig. In onze dromen is alles mogelijk, lukt alles, hebben we nooit spijt en zijn we nooit bang. Zodra het gaat om het realiseren van zo’n droom, verandert dat. De paniek slaat toe, het angstzweet breekt ons uit: “Wil ik dit eigenlijk wel?”, “Het is toch allemaal best oké zo, ik heb het toch goed?”, “Maar hoe dan, dat lukt me nooit!”.

Gaan voor je verlangen is eng. Want het kan mislukken, je kunt erachter komen dat het toch niet zo fijn was als je gedroomd had of misschien kun je dat waar je van droomt helemaal niet. Als reactie neem je de stap niet, houd je je in en blijf je dromen van wat zou kunnen zijn. Terwijl de angst je feitelijk laat zien dat dit is wat je echt wilt.

Als je binnen je comfort zone blijft om te ontsnappen aan angst of confrontatie van pijn, als je niet doet wat werkelijk goed voor je is, zal je lichaam daar uiteindelijk op reageren met mentale en fysieke klachten als gevolg.

Ga staan voor wat JIJ vindt, wat voor jou belangrijk is. En neem van daaruit deel aan het leven, met het risico dat het niet lukt of dat de ander je niet meer leuk vindt.  Luister naar je verlangen.

Als jij je dromen en doelen wilt realiseren, moet je hier echt in geloven. Heb de moed om de stappen te zetten. Durf te dromen, durf jezelf een voorstelling te maken van je leven en doe het. Jij bent de regisseur van jou leven, blijf niet op de zijlijn zitten als toeschouwer.

Het bereiken van je droom is geen garantie voor geluk. Maar het streven naar een droom of doel dat je wilt bereiken, kan je wel gelukkiger maken.

Wanneer je weet wat je wilt, kun je daar naar toe werken. En ook al zou je die droom nooit waar maken, het streven er naar geeft je een goed gevoel.

Het gaat niet om de eindbestemming, maar om de reis er naar toe. Ga ervoor en geniet van het bewandelen van jouw pad. Ga je dromen volgen.

 

Deel dit bericht gerust

Lees nog meer inspirerende artikelen