De kracht van verbinding met jezelf

Gepubliceerd op 18 december 2017

Als je vanuit je authenticiteit wilt leven, is het van belang dat je verbinding maakt met jezelf.

Niet met wie je denkt te zijn, maar met wie je daadwerkelijk bent.

Ons verbinden met wie wij daadwerkelijk zijn, vinden wij vaak lastig. Wij hebben moeite met het accepteren van wie wij daadwerkelijk zijn. En hebben onszelf vaak aangeleerd ons te verbinden met wie wij willen zijn.

Onplezierige emoties die wij ervaren, bijvoorbeeld omdat wij ons erg onzeker voelen, verdrietig zijn, ons niet gehoord voelen, boos zijn of ons machteloos voelen, gaan wij vaak uit de weg. Wij willen deze gevoelens niet voelen of wij weten niet hoe wij met deze gevoelens om kunnen gaan.

Wat wij doen is wegvluchten van deze gevoelens door ze weg te drukken of bijvoorbeeld weg te lachen. Maar vroeg of laat zullen deze onplezierige emoties toch weer naar boven komen. Door onplezierige emoties niet te willen zien, niet te accepteren en niet te voelen, kun je ze niet verwerken en geen plek geven. Het beperkt je in je ontwikkeling en groei.

Als je op deze wijze omgaat met negatieve gevoelens, sta je niet meer in verbinding met jezelf. Je brengt een scheiding aan tussen wat jij ervaart en de ervaring zelf. Je maakt verbinding met degene wie je wilt zijn en niet met degenen die je bent.

Om gelukkig te zijn, is het belangrijk om verbinding te maken met wie je bent, hoe moeilijk dit soms ook is.

Het is belangrijk om ook onplezierige gevoelens en moeilijke vervelende gedachten toe te laten, te ervaren, te voelen en te accepteren. Te doorleven.

Want als je contact kunt maken met jezelf en naar jezelf durft te kijken zoals je echt bent, jezelf kunt accepteren zonder schuld, schaamte of ander oordeel, dan is persoonlijke groei en ontwikkeling mogelijk.

Dan kun je groeien vanuit je eigen kracht! Dan kun je authentiek leven.

Deel dit bericht gerust

Lees nog meer inspirerende artikelen