De kracht van de ODC-meting

Gepubliceerd op 23 juli 2020

Wat is het toch gaaf om te zien, wat de ODC-meting voor positieve impact heeft op mijn cliënten.

Wat de ODC-meting zo uniek maakt is, dat je naast dat je inzicht krijgt in gedrag dat van nature goed bij je past, je ook inzicht krijgt in je aangeleerde gedrag. Vaak denken wij en daarmee ook onze omgeving, dat ons aangeleerde gedrag ons talent is.

Maar aangeleerd gedrag kan onder druk vervormen en uiteindelijk tot een burn-out leiden.

Hoe mooi is het, als niet alleen jijzelf maar ook je werkgever inzichtelijk heeft, waar jouw “echte” natuurlijke talent ligt. Want dat echte talent wil je gebruiken in je werk.

Gebruik maken van je natuurlijke talenten in je werk, maakt je krachtiger en geeft je meer energie en rust.

Een win-win situatie. Jij krijgt hier zelf meer energie van en je werkgever heeft een gemotiveerde werknemer die zijn werk vol passie doet, waardoor de kans op een mogelijke burn-out laag wordt.

Ook voor teamsamenstellingen en voor een juiste taakverdeling en samenwerking binnen een team is de ODC een erg mooi handvat. Door inzichtelijk te hebben wat ieders talent is, kun je optimaal gebruik maken van elkaars krachten. Aangeleerd gedrag kun je overlaten aan iemand anders binnen het team die wel het talent daarvoor heeft en je kunt je ontwikkelbaar talent gaan leren gebruiken door samen te werken met iemand die dit talent al wel volledig benut.

Gemiddeld blijkt dat mensen 35% van hun talent niet benutten. Dat is jammer en kan dus anders! De ODC-meting helpt je daarbij.

De ODC-meting kan online worden ingevuld en neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag.
Inbalanz-coaching verzorgt daarna de rapportage en de nabespreking.
De ODC-meting is gebaseerd op de psychologische theorie van C. Jung en is in de afgelopen 15 jaar ontwikkeld.

Ben of ken jij iemand die vanuit zijn natuurlijke kracht wil werken? Of wil jij als bedrijf meer weten over de ODC?

Neem dan contact op met Petra Hartog. Ik ben bereikbaar per mail op: petra@vandesanddesign.nl of telefonisch op: 06 55701875

Deel dit bericht gerust

Lees nog meer inspirerende artikelen