Vermoeid naar het werk?

vermoeidHoe voel jij je als je naar je werk gaat? Voel jij je fit en vol van energie of juist vermoeid als je werkdag nog moet beginnen?

Krijg jij energie van je werk of levert het je stress op en ben je aan het einde van de dag helemaal op?

Hoeveel uur slaap heb jij nodig per nacht om je de volgende dag weer fit en vol energie te voelen? En haal jij dit aantal uren?

Tegenwoordig “Moeten” wij zoveel van onszelf. Naast ons werk hebben wij het druk met ons gezin, we hebben een druk sociaal leven waarbij wij aan allerlei verwachtingen willen voldoen, vooral verwachtingen van anderen. Wij willen sporten, er goed uit zien en staan onder druk van de Sociale Media (Facebook, WhatsApp, Instagram, LinkedIn). Het gaat de hele dag door.

Vorige week las ik een artikel waarin de vraag naar voren kwam of werkgevers zich verantwoordelijk moeten voelen voor het slaapgebrek van hun personeel.

Interessante vraag.

Het is heel gemakkelijk om de oorzaak van ons slaapgebrek bij de werkgever neer te leggen. De werkdruk neemt immers toe, er wordt veel van ons verwacht op het werk en reorganisaties brengen vaak onrust en stress met zich mee.

Maar is het wel terecht om onze werkgever hier verantwoordelijk voor te houden?

Zijn wij niet zelf verantwoordelijk voor ons eigen leven en de keuzes die wij hierin maken?

Sta jij wel eens stil bij Wat je doet, Waarom je dit doet, Voor wie je dit doet en Vooral of je GELUKKIG wordt van wat je allemaal doet?

Volg jij je Hart of laat jij je leiden door wat een ander wil en van je verwacht?

Durf te kiezen voor jouw eigen GELUK!

 

(Bron: Telegraaf.nl)