Van werkstress naar WERKGELUK

Het verzuim in de BV Nederland is in vergelijking met vorig jaar stabiel en bedraagt 3,5%, meldt Arboned in een persbericht op 1 november 2016.

Inzoomend op het langdurig verzuim signaleren zij een zorgwekkende trend. Arboned ziet het aantal werknemers dat uitvalt met een burn-out, toenemen. 20% van dit langdurend verzuim (> 6 weken) wordt veroorzaakt door stress.

Lees verder voor het hele persbericht van Arboned

werkstress naar werkgeluk

VAN WERKSTRESS NAAR WERKGELUK

Vaak hoor ik van werkgevers dat het ziekteverzuim laag is en dat er nu geen behoefte is aan preventieve coaching.

Maar wat doe je als werkgever met medewerkers die (nog) niet ziek zijn maar nu al op hun tenen lopen en werkstress ervaren?

Medewerkers die stress ervaren zijn vaak minder productief, minder gemotiveerd en kunnen lusteloos of angstig overkomen. Dit heeft zijn weerslag op de andere medewerkers en op het bedrijf. Als medewerkers langdurig werkstress ervaren, is de kans groot dat zij uiteindelijk wel uitvallen. Met een mogelijke burn-out tot gevolg.

Dat wil je nu juist NIET als werkgever!

De stressbronnen in het werk en de werkomgeving, kun je als werkgever aanpassen. Maar daarmee is de stress vaak niet opgelost. Want:

De situatie veroorzaakt misschien de stress, maar het is de gedachte van de medewerker bij de situatie, die de mate van stress voor de medewerker bepaalt.

De gedachten van de medewerker spelen dus een hele grote rol bij het creëren van hun eigen stress.

Gedachten en gedragspatronen zijn voor een werkgever moeilijk beïnvloedbaar.

Inbalanz-coaching biedt preventieve begeleiding waardoor de medewerker weer (meer) WERKGELUK ervaart.

Tijdens een kort intensief begeleidingstraject past Inbalanz-coaching methodieken toe die gedachten en gedragspatronen inzichtelijk maken. De medewerker gaat op een andere manier naar zijn situatie kijken, leert patronen herkennen en te doorbreken en wordt zich bewuster van de invloed van zijn/haar eigen gedachten op stress.

De medewerker leert werken aan zijn/haar eigen GELUK.

Resultaat: een WIN/WIN situatie. De medewerker staat weer in zijn kracht, is gemotiveerd en presteert daardoor beter. De werkgever voorkomt hiermee onnodige stress-gerelateerde uitval.

Succesvolle bedrijven onderscheiden zich door de mensen die er werken. Behandel de medewerkers daarom ook “als mensen”. Gun de medewerker tijdig een begeleidingstraject om werkstress te reduceren.

Inbalanz-coaching