Leer veranderen vanuit je eigen kracht

Herken je dit?

Je reageert te fel. Je voelt je onzeker. Je hebt moeite met grenzen stellen. Je ervaart veel stress. Je wilt je kwaliteit van leven verbeteren op het gebied van werk en relaties. Je vraagt je af of je nog wel werk doet wat bij je past …..

Iedereen heeft zo zijn eigen moeilijkheden en vragen.  We zoeken naar antwoorden, willen graag veranderen en dingen anders doen.

Maar hoe doe je dat? Hoe kun je veranderen?

In de Westerse cultuur zijn wij erg gericht op zaken buiten onszelf. Er is vaak een grote dis-balans tussen ons denken en hoe wij ons voelen. Wij zijn verleerd om naar ons gevoel te luisteren en om op onze intuïtie te vertrouwen.

In plaats van ons te richten op wat we zelf willen en voelen, worden we soms overweldigd door onze omgeving en wat we denken dat andere mensen van ons verwachten. Dat is logisch en verklaarbaar. Maar wel jammer, want als je leeft vanuit- en vertrouwt op je gevoel gaat je leven er anders uitzien.

Je gevoel is op veel meer gebaseerd dan alleen logica en kennis. Je gevoel is gebaseerd op alles wat je bewust en onbewust opneemt.

Stel dat iemand tegen je lacht en zegt: “Ik ben het met je eens”. Je verstand vertelt je dan dat het zo is. Maar je gevoel registreert dat de ogen iets anders vertellen en de stem niet overtuigd klinkt. Dat laatste vergeet je verstand je mee te delen.

Of denk aan de mogelijkheid voor die nieuwe baan. Je verstand zegt dat de keuze voor deze baan goed is voor je carrière. Maar je gevoel vertelt je dat deze baan niet echt is wat je wilt.

Of je verstand zegt je dat veranderen van baan risico’s met zich mee brengt, maar je gevoel zegt je dat je veel gelukkiger zou zijn als je iets anders ging doen.

Als je een keuze maakt op jouw gevoel en het blijkt later niet te hebben uitgepakt zoals verwacht, dan heb je nog altijd je hart gevolgd. Je hebt gekozen voor jouw wensen en verlangens. Dat is beter dan een beslissing nemen waar je eigenlijk niet achterstaat, alleen omdat het ‘verstandig’ zou zijn of omdat anderen vinden dat je het moet doen. Waarom zou je iets kiezen waar je niet achter staat?

Je hebt vast wel eens een situatie meegemaakt waarvan je achteraf denkt: “Zie je, ik wist het wel. Mijn gevoel zei dat het niet goed zat. Dat kun je voorkomen door ernaar te luisteren.

Neem een beetje risico en vertrouw op jezelf. Luister en vertrouw op je gevoel, wat anderen ook zeggen.

Ben jij toe aan échte veranderingen, Inbalanz-coaching begeleid je graag!

Tijdens een coach traject leer ik je hoe je meer gebruik kunt maken van je gevoel en innerlijke wijsheid. Ik zal je uitdagen om in beweging te komen op jouw eigen manier. Je leert patronen herkennen en te doorbreken en word je bewuster van je eigen keuze mogelijkheden. Je ontdekt wie je in essentie bent, waardoor je dingen kunt veranderen vanuit je eigen kracht!

Door niet alleen je ratio aan te spreken maar ook je gevoel ontdek je jouw eigen talenten en kom je tot innerlijke groei. Je leert je weggestopte emoties te voelen en te verwerken. Je ontdekt wie je in essentie bent en leert helemaal jezelf te zijn. Hierdoor voel je je zekerder en kom je weer in balans.

Wil jij veranderen vanuit je eigen kracht, jezelf beter leren kennen en je mogelijkheden onderzoeken? Inbalanz-coaching begeleid je er graag bij!

Heb je interesse in een Coach traject?

Neem dan contact op met Petra Hartog voor een afspraak. Ik ben telefonisch bereikbaar op nummer: 06 55 701 875 of per email op: petra@inbalanz-coaching.nl