Lachen vermindert stress en maakt GELUKKIGER

lachen vermindert stress

 

Somber? Lusteloos? Geïrriteerd? Verdrietig? Bang? Haal diep adem, trek je mondhoeken omhoog zodat je een grote grijns op je gezicht tovert en adem dan weer uit. Het ontspant en lachen maakt gelukkig!

Humor is één van de mooie vaardigheden die mensen hebben.

Met humor creëer je een beetje afstand om naar jezelf te kijken. Door lachen lijken “grote” problemen opeens een stuk kleiner. Door een positieve blik lijken moeilijkheden ineens te overwinnen. Je ziet sneller een oplossing, doordat je minder de nadruk legt op de grootte van het probleem. Door te lachen voel je je beter en ervaar je minder stress. Zelfs als je eigenlijk helemaal niet blij bent. Lachen neemt de druk van alles wat nog “moet” even weg.

Onderzoekers hebben ontdekt, dat vrolijke mensen gezonder zijn dan piekeraars. Mensen die veel lachen hebben een beter immuunsysteem en zijn daardoor minder vatbaar voor infecties. Dit komt doordat je hersenen tijdens het lachen het GELUKShormoon endorfine produceren. Endorfine heeft een kalmerend en pijnstillend effect.

Dus de volgende keer dat je stress ervaart, tover dan een lach op je gezicht. Dat zorgt er voor dat je geestelijk beter met de situatie om kunt gaan en het is ook goed voor de gezondheid van je hart.

Ik wens je een humorvol weekend toe met veel lachplezier!