Je vakantiegevoel vasthouden als je weer aan het werk gaat?

15082017-lavendel-4

Heb je net een heerlijke vakantie achter de rug en wil je dit vakantiegevoel vasthouden?

Tijdens een vakantie heb je even wat minder verplichtingen, waardoor je volop kunt ontspannen. Dit leidt tot het fijne vakantiegevoel dat iedereen wil vasthouden.

Maar zodra je terug bent van vakantie, zit je vaak weer tot over je oren in het werk. Het gevolg is dat je al snel toe bent aan een nieuwe vakantie.

Hoe voorkom je dit en ga je op een ontspannen manier de rest van het werkjaar in?

7 Tips voor het vasthouden van het vakantiegevoel:

  1. Plan uren vrij in je agenda. Ontspanning en vrije tijd zijn belangrijk en dus moet je deze gewoon inplannen. Geef je zelf wat lucht en ruimte. Je hoeft niet ieder uur van de dag en week vol te plannen.
  1. Stop met multitasking. Probeer altijd één ding met volledige aandacht te doen. Wanneer het af is begin je met het volgende. Een tip voor mensen op kantoor is om je email af te sluiten. Plan één moment op de dag in waarop je je email behandelt. Je zult op deze manier effectiever worden en je veel rustiger en GELUKKIGER voelen.
  1. Maak een lunchwandeling. Gebruik de pauze op je werk of thuis om buiten een wandeling te maken. Dit is een goede manier om je hoofd helemaal leeg te maken. Je bent er even helemaal uit. Als je last hebt van stress is sport de beste manier om er snel mee af te rekenen. Door intensief te bewegen wordt stress afgevoerd.
  1. Einde van de avond: alles uit. Zet een uur voordat je gaat slapen alle elektronica uit. Mobiel, televisie, iPad, alles. Hierdoor kun je tot rust komen, stress verminderen en zal je rustiger slapen.
  1. Durf bewust te genieten van je dag. Probeer wat meer bewust te genieten en niet alles zo gehaast te doen en continue in je gedachten te leven. Geniet als je op de fiets zit van de zon, of van de wind door je haren en glimlach naar de mensen die je tegenkomt. Leef niet in je gedachten, maar sta stil en ervaar je leven nu. NU is alles dat telt.
  1. Wees niet te serieus. Het leven draait niet om presteren, geld verdienen en alles onder controle hebben. Succes is geweldig, maar niet als het ten koste moet gaan van het meest belangrijke en meest kostbare: jouw geluk en jouw gezondheid. Geniet van het leven en maak ook regelmatig plezier.
  1. Gun jezelf af en toe een Reiki behandeling. Een Reiki behandeling werkt diep ontspannend en geeft je meer levenskracht, vitaliteit en balans. Het vergroot het herstellend vermogen van het lichaam en ondersteunt je op krachtige en natuurlijke wijze bij je ontwikkeling. Een Reiki behandeling kan ook op afstand worden gegeven. Gun jezelf af en toe een Reiki behandeling. Bel nu voor een afspraak: 06 55701875. Meer informatie over Reiki vind je op mijn website: inbalanz-coaching.nl