Het drukke leven bij twintigers en dertigers eist zijn tol.

druk-leven-twintigers

 

 

Jarenlang hebben zij de verwachting dat ze pas echt gelukkig worden als ze die goede baan hebben. Alles staat in het teken van het krijgen van die baan. Studie, hobby’s,  netwerk borrels…

Maar als zij eindelijk  die fantastische baan hebben waar ze zo hard voor hebben gewerkt, komen ze erachter dat die verwachting niet klopt.

Hoe komt dit nu?

Van jongs af aan houden wij al teveel rekening met de verwachtingen van onze omgeving, met de verwachtingen van anderen. We hebben niet geleerd onszelf de vraag te stellen: “Waar word ik gelukkig van”. Als je  werk doet, dat niet bij je past, kost dit heel veel energie.

Je hebt alles, een goede baan, een mooi gezin, een fijn huis, een groot sociaal netwerk. Voor de buitenwereld ziet je leven eruit als het perfecte plaatje. Maar in werkelijkheid houd je de strijd om alle ballen in de lucht te houden maar amper vol. Je rent achter de feiten aan en je zelfvertrouwen kan afnemen.

Als je continue probeert te voldoen aan het perfecte plaatje voor de buitenwereld, terwijl dit niet bij je past, raak je uitgeput. Door de stress kun je niet meer goed slapen en omdat je niet goed slaapt raak je vermoeid. Dit geeft nog meer stress… Je komt in een vicieuze cirkel terecht.

Hoe kun je patronen herkennen en deze vicieuze cirkel doorbreken?

De eerste stap is toegeven aan jezelf dat je niet lekker in je vel zit en uit balans bent. Ons lichaam geeft signalen af als er iets niet goed gaat. Het is belangrijk om naar deze signalen in je lichaam te luisteren.

De meeste van ons zijn gewend om hun ratio aan te spreken. Maar als je alleen maar rationeel  nadenkt en doelen nastreeft die eigenlijk niet zo goed bij je passen, kun je uiteindelijk in een neerwaartse spiraal terecht komen. Je gaat over je grenzen heen en wordt onzeker.

Het is daarom belangrijk om meer gebruik te maken van je gevoel en innerlijke wijsheid. Je intuïtie.

Inbalanz-coaching begeleid je hier graag bij.

Tijdens een coach traject leer je, je patronen herkennen en te doorbreken, je krijgt heldere inzichten en word je bewuster van je eigen keuze mogelijkheden. Door niet alleen je ratio aan te spreken maar ook je gevoel ontdek je jouw eigen talenten en kom je tot innerlijke groei.

Je leert je weggestopte  emoties te voelen en te verwerken. Je ontdekt wie je in essentie bent en leert helemaal jezelf te zijn. Hierdoor voel je je zekerder en kom je weer in balans.

Je verandert vanuit je eigen kracht!

Als je hart en hoofd in contact zijn met elkaar en je voelt je in balans, dan komen vanzelf die dingen op je pad die bij je passen. Het leven voelt dan niet meer als trekken of overleven.

Voel jij je uit balans, wil jij dit veranderen, wil je onderzoeken wie jij bent en wat bij jou past en je patronen herkennen? Wil jij veranderen vanuit je eigen kracht? Neem dan contact op met Petra Hartog voor een coach traject. Je kunt mij bellen voor een afspraak op nummer: 06 55701875 of je kunt een email sturen naar: petra@inbalanz-coaching.nl

 

www.inbalanz-coaching.nl

Petra Hartog | Intuïtief Coach | petra@inbalanz-coaching.nl | 06 55701875