Stresscoach voor bedrijven

Werkstress binnen bedrijven komt steeds vaker voor. Teveel stress, kan leiden tot (langdurig) verzuim. Verzuim brengt hoge kosten met zich mee voor het bedrijf.

Vaak hoor ik van werkgevers dat het ziekteverzuim binnen het bedrijf op dit moment laag is en dat er nu geen behoefte is aan preventieve coaching.

Maar wat doe je als werkgever met medewerkers die (nog) niet ziek zijn maar nu al op hun tenen lopen en werkstress ervaren?

Medewerkers die stress ervaren zijn vaak:

  • Minder productief
  • Minder gemotiveerd
  • Lusteloos of angstig
  • Belanden vaker in conflictsituaties

Dit heeft zijn weerslag op de andere medewerkers en op het bedrijf. Als medewerkers langdurig werkstress ervaren, is de kans groot dat zij uiteindelijk wel uitvallen. Met een mogelijke burn-out tot gevolg.

Dat wil je nu juist NIET als werkgever!

De stressbronnen in het werk en de werkomgeving, kun je als werkgever aanpassen. Maar daarmee is de stress vaak niet opgelost. Want de situatie veroorzaakt misschien de stress, maar het is de gedachte van de medewerker bij de situatie, die de mate van stress voor de medewerker bepaalt. De gedachten van de medewerker spelen dus een hele grote rol bij het creëren van hun eigen stress.

Gedachten en gedragspatronen zijn voor een werkgever moeilijk beïnvloedbaar.

Inbalanz-coaching biedt preventieve begeleiding. Als stresscoach help ik de medewerker meer inzicht in zichzelf te krijgen en daardoor te veranderen vanuit zijn eigen kracht!

Tijdens een kort intensief begeleidingstraject past Inbalanz-coaching methodieken toe die gedachten en gedragspatronen inzichtelijk maken. De medewerker gaat op een andere manier naar zijn situatie kijken, leert patronen herkennen en te doorbreken en wordt zich bewuster van de invloed van zijn/haar eigen gedachten op stress.

Resultaat: een WIN/WIN situatie. De medewerker staat weer in zijn kracht, heeft weer energie, is gemotiveerd en presteert daardoor beter. De werkgever voorkomt hiermee onnodige stress-gerelateerde uitval.

Succesvolle bedrijven onderscheiden zich door de mensen die er werken. Geef medewerkers de aandacht die zij verdienen.

Heb je interesse in een stresscoach traject? Bel dan nu Inbalanz-coaching op 06 55 701 875 om een afspraak te maken.

stresscoach

VERANDEREN VANUIT JE EIGEN KRACHT!

Inbalanz-coaching begeleidt je graag

Je bent van harte welkom voor een GRATIS kennismakingsgesprek.

Niemand zit te wachten op een pop-up…

Behalve als het gaat om iets van waarde en voor jou persoonlijk relevant is.
Daarom wil ik je graag mijn E-book: “18 tips voor een Gelukkig en Succesvol leven zonder stress”, cadeau doen.

Alle velden zijn verplicht.

Meer dan 500 mensen hebben dit E-book reeds gedownload.