Alles wat je aandacht geeft groeit

Gepubliceerd op 7 februari 2018

Focus op wat je kracht is, dan ontwikkel je vanuit je mogelijkheden.

We kennen allemaal wel de wet van de aantrekkingskracht. Als je aandacht aan iets geeft, leeft het meer in je bewustzijn en daardoor trek je er meer van aan. Dit geldt voor zowel positieve als negatieve aandacht!

Door je te focussen op je doelen, ga je positief denken en kom je in een positieve flow!

Toch blijkt dat wij juist vaak het minst aandacht geven aan dat waar wij het meest naar verlangen qua doelen. Hoe komt dat toch?

We praten wel veel over onze doelen. Maar toch gaan wij niet daadwerkelijk over tot actie.

Waarom gaan wij niet over tot actie? Heeft dit te maken met negatieve gedachten? Zijn wij bang om te falen?

Negatief denken is een struikel blok voor geluk en succes. Dus als je een doel hebt en je denkt negatief, dan bereik je dat doel niet of niet snel. In essentie wordt negatief denken veroorzaakt door een gebrek aan zelfvertrouwen.

Hoe meer vertrouwen je hebt in jezelf, hoe makkelijker het is om positief te zijn. Positieve gedachten zorgen ervoor dat je in actie komt.

Hoe kun je beginnen met positief denken?

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Als je veel sport, word je lichaam sterker. Zo werkt het ook met negatieve en positieve gedachten.

Begin bij het begin. Wees realistisch en bedenk voor jezelf wat haalbaar is en hoe jij graag in het leven wilt staan. Deze positieve houding en het feit dat je er bewust mee bezig bent, zorgt al voor een open blik waardoor je mogelijkheden gaat zien. Schenk aandacht aan dat wat je graag wilt en wees je daarbij vooral bewust van je gedachten.

Wil je graag een leuke baan? Focus dan op die leuke baan en niet op negatieve gedachten als:  ik ben niet goed genoeg, ik heb te weinig ervaring, ik ben te oud. Stop deze negatieve gedachtestroom, want die brengt je geen stap dichter bij je dromen.

Deel dit bericht gerust

Lees nog meer inspirerende artikelen