Alles begint met liefde voor jezelf

Gepubliceerd op 22 februari 2023

Lieve jij,

Je hebt het vast vaker gehoord: ‘je moet eerst van jezelf houden, voordat je van een ander kan houden’. Het is een cliché, maar wel waar. Toch zijn we geneigd om juist het omgekeerde na te streven: ‘eerst die leuke man aan de haak slaan, dan ben ik gelukkig’ of ‘eerst vijf kilo eraf, daarna ben ik het waard om geliefd te worden’. Maar alles begint met liefde voor jezelf.

In hoeverre hou jij van jezelf?

Accepteer jij jezelf helemaal zoals je bent en ben jij helemaal jezelf? Of zoek jij bevestiging bij anderen en maak je het iedereen naar de zin en zeg je geen nee om maar aardig gevonden te worden. Als je dat laatste doet, dan laat je jouw geluk afhangen van anderen. En deze afhankelijkheid zorgt weer voor ongelijkwaardige relaties. Hoe beter je naar jezelf luistert, hoe beter je voor jezelf kunt zorgen en hoe meer zelfliefde je creëert. Hierdoor wordt de relatie met anderen ook gelijkwaardig.

Als je met liefde en compassie naar jezelf kunt kijken en helemaal blij bent met wie je bent, ook met je imperfecties, dan straal je dit ook uit. En wat je uitstraalt trek je aan. Je zal hierdoor meer liefde en positiviteit aantrekken. (De wet van aantrekking waar ik vorige week over schreef).

Omgekeerd geldt dit ook. Als jij vindt dat je geen liefde waard bent en/of geen liefde verdient, kan je het ook niet ontvangen. Je overtuiging zit jou dan in de weg.

Hoe meer liefde en compassie jij hebt voor jezelf, hoe meer jij jezelf waardeert en ook voelt dat je het waard bent om van te houden en om liefde te ontvangen, hoe meer je leven dit zal weerspiegelen. Zie het leven als een spiegel. Als jij erin lacht, dan lacht het terug.

Lieve jij: Jij bent waardevol en uniek zoals je bent. Hou van jezelf, want dat ben je waard❤️

Vind je het lastig om vanuit verbinding met je hart je leven te leven? Voel je vrij om contact met mij op te nemen. In een 1 op 1 coachtraject  begeleid je met liefde tijdens je veranderingsproces van binnen naar buiten, waardoor je vanuit verbinding met je hart je eigen leven kunt gaan leven en de eerste stap kunt zetten naar je droomleven.

Deel dit bericht gerust

Lees nog meer inspirerende artikelen